Wapens en Disciplines

De leden van de SVWesterkwartier schieten met luchtwapens: 10-meter luchtpistool en luchtgeweer. De leden kunnen hun sport beoefenen op vijf banen met moderne kaarttransportsystemen. Er is momenteel een 5-Meter luchtpistool baan in aanbouw. Omdat SVWesterkwartier laagdrempelig wil zijn en ook recreatieschutters onderdak wil bieden, is ze in het bezit van eigen verenigingswapens.
SVWesterkwartier heeft een aantal Walther geweren en een Walther pistool. Het is toegestaan met “Eigen” wapens te schieten mits hier zorgvuldig mee om word gegaan en na toestemming van het bestuur. SVWesterkwartier beschikt tevens over verschillende hulpmiddelen.

Volwassenen

Vanaf 1970 bestaat de vereniging en heeft het altijd een volwassen groep gehad. Vaak een gemixte groep heren en dames. De Vereniging heeft een eigen competitie verdeeld in klassen van de schutter. Aan het einde van het seizoen is in iedere klasse een prijs te behalen. Ook gaan de volwassen een aantal malen per jaar naar toernooien die georganiseerd zijn door andere schutters verenigingen in de regio. Zelf organiseren we het westerkwartier bokaal. Dit bokaal wordt altijd de 2de vrijdag van februari gehouden.

Schutters vereniging Westerkwartier heeft ook een jeugd afdeling.
Het gaat hier om een groep jeudigen die 12 jaar of ouder zijn en op het voortgezet onderwijs zitten.
In deze groep worden de jeugdigen geleerd met luchtdruk wapens om te gaan en wordt hen discipline omtrent veilig handelen bijgebracht. De Jeugdigen schieten alleen onder begeleiding van een ervaren volwassene. De jeugdigen hebben een eigen competitie waarbij aan het einde van het seizoen een prijs wordt uitgereikt. Als de jeugdigen voldoende ervaren zijn dan mogen ze mee doen met het westerkwartier bokaal. De jeugd groep is tot 18 jaar. vanaf 18 jaar ben je volwassen lid.

Jeugd                   €  50,00
Volwassenen        € 100,00

De prijzen zijn per seizoen en gebruik van wapens en kogels zijn inbegrepen.
Een seizoen begint de eerste week van september en eindigd de laatste week van april.

voor vragen kunt u  ons een mail sturen.